11 Temmuz 2015 Cumartesi

ISLAK KÖFTE

Islak Köfte



   MALZEMELER:

  • 1 paket kepekli tost ekmeği  
  • 500 gram dana-kuzu karışık kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2-3 dilim kadar bayat ekmek içi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 adet olgun domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Serviste kullanmak için Yoğurt
  YAPILIŞI:

    Soğanı rendeyelim ve suyunu sıkıp atalım. Geniş bir yoğurma kabının içine ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, kıyma , doğranmış maydanoz ve tüm baharatları koyalım iyice yoğuralım. Avucumuzun içinde yassı köfteler yapalım. İster ızgara da isterseniz yağsız tavada köfteleri pişirelim. Tost ekmeklerini kızartalım. Tereyağı eritip salçayı koyalım ve salçanın kokusu gidene kadar soteleyelim. Rendelenmiş domatesleri   ilave edip pişirelim. Kızartılmış olan tost ekmeklerinin üstlerine hafifçe gezdirelim. Pişen köfteleri de üstlerine koyup yoğurt eşliğinde servis edelim.                                                                                                                                                                      

ÖNERİ: 

Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder