2 Temmuz 2015 Perşembe

DOMATESLİ SEMİZOTU YOĞURTLAMASI

Domatesli Semizotu Yoğurtlaması


          MALZEMELER:

  • 1 demet semizotu
  • 2 adet olgun domates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber  

    YAPILIŞI:
          Semiz otunu yıkayıp suyu süzülsün diye bir süzgece koyalım. Bu arada domatesleri rendeleyelim. Sarımsakları tuz ile ezip yoğurtla karıştıralım. Küçük bir tavada yağı ısıtıp içine toz biber atalım ve hemen altını kapatalım ki; biber yanmasın. Semiz otlarını iri doğrayıp yoğurda karıştıralım ve üstüne biberini gezdirelim.

         ÖNEMLİ BİLGİ: 

      Semizotunun içerdiği omega-3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Hem kalbi koruyor, hem kansere karşı koruyor. Öyle ki, balık yemeyenler ya da balık yağı tüketemeyenler, her gün semizotu yiyerek bu eksikliği kapatabilirler. Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır. Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere fayda sağlar. Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir. Lapası, yanık ve absede rahatlık verir.


     Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder