23 Temmuz 2015 Perşembe

DEREOTLU POĞAÇA

Dereotlu Poğaça

MALZEMELER:

  • 250 gram eritilmiş  tereyağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım demet dereotu ve maydanoz
  • Aldığı kadar un
  • Üstüne serpmek için çörek otu 
YAPILIŞI:

  Yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırıp diğer tüm malzemeleri karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi kıvamına gelince doğranmış dereotu , maydanozu katıp yoğuralım. Yoğrulan hamuru 2 parçaya ayırıp rulo yapalım ve verev keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üstlerine yumurta sarısı sürelim çörekotu serpip 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder