11 Temmuz 2015 Cumartesi

KARİDES GÜVEÇ

Karides Güveç


   MALZEMELER:

  • Yarım kilo ayıklanmış karides
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 diş dövülmüş sarımsak
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1-2 adet olgun domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap ya da sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


    YAPILIŞI:

  Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz. Isınan yağımızın içine dövülmüş sarımsağı atıp karıştırıyoruz. Böylece aroması daha iyi çıkıyor. Tohumları ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış biberleri koyup bir kaç dakika soteliyoruz. Ardından rendelenmiş domatesi ve baharatlarını ilave ediyoruz. Eğer karidesleriniz dondurulmuş ise yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin. Taze karidesler kullanıyorsanız sotelenmiş domateslere ilave edin ve bu arada şarap katıp hemen bir iki taşım pişirin. Pişen karidesleri güveç kaplarına boşaltıp üstüne rendelenmiş kaşarlardan serperek 200 derecede ısıtılmış fırında peynirleri eriyinceye kadar tutun. Unutmayın lezzetli bir karides yemek istiyorsanız az pişirmeniz gereklidir.                                                                                                                                                                                                                                        
   Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder