11 Temmuz 2015 Cumartesi

ARNAVUT CİĞERİ

Arnavut Ciğeri
   MALZEMELER:


  • Yarım kilo kuzu ciğeri   
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Sıvı yağ


 YAPILIŞI:



    Kuzu ciğerini  jülyen doğrayalım ve kırmızı biber ile karıştırılmış una bulayalım. Derin bir tavaya sıvı yağı koyalım ve iyice ısıtalım. Ciğerin üstüne yapışan fazla unu silkeleyelim. Ciğerleri kızgın yağa atalım ve 1-2 dakika pişirip içine kağıt havlu serilmiş bir tencereye koyup kapağını kapatalım. Ciğerlerin tamamını bu şekilde pişirelim. Bu arada başka bir tavada teminlenip çekirdekleri ayıklanmış biber ve piyazlık doğranmış kuru soğanı çok az soteleyelim. Ciğerlerin tamamı piştikten sonra servis tabağına almadan önce soğan ve biber karışımıyla birleştirelim. Damak tadınıza göre (özellikle benim gibi ciğer sevmeyenlerdenseniz) üstüne karabiber ve kimyon serpiştirelim.                                                                                                                                                                                                   

       ÖNERİ: 


   Dana ciğeri kullanacaksanız kabuğunu soymanız gerekir. Ancak kuzu ciğerinde buna gerek yoktur. Ciğerinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız ciğeri pişirmeden önce kesinlikle yıkamamanız gerekiyor....

   Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder