Mücver
MALZEMELER:
- 2 adet sakız kabağı (Yeşil renkli olan)
- 2 adet yumurta
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 demet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç kahvaltılık lor
YAPILIŞI:
- Derin bir cam kase içine kabuklarını soyduğumuz kabakları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Üstüne biraz tuz serpip bir kenarda bekletelim. Kuru soğanı da aynı yere rendeleyelim . Bu arada tüm yeşillikleri yıkayıp suyunun süzülmesini sağlayalım. Derin bir kap içine yeşillikleri ince ince doğrayalım. Yumurtaları kıralım. Tüm malzemeyi karıştırıp iyice ısınmış bol yağda kaşık kaşık koyarak arkalı önlü kızartalım. Önce yağlı kağıt üstüne aldığımız kızarmış mücverlerimizi servisten önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder