Tereyağlı Karides
MALZEMELER:
- Yarım kilo ayıklanmış karides
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4-5 diş dövülmüş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı beyaz şarap ya da sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz. Isınan yağımızın içine dövülmüş sarımsağı atıp karıştırıyoruz. Böylece aroması daha iyi çıkıyor. Eğer karidesleriniz dondurulmuş ise yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin. Taze karidesler kullanıyorsan tavaya karideslerinizi ilave edin ve bu arada şarap katıp hemen bir iki taşım pişirin. Baharatlarını katın. Unutmayın lezzetli bir karides yemek istiyorsanız az pişirmeniz gereklidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder